Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 948

Alina RotaruCampioana mondială universitară en-titre!

Desemnată anul trecut cea mai bună atletă a țării, Alina Rotaru este născută în București, pe data de 5 iunie 1993. Fără discuție, Alina este una dintre cele mai valoroase săritoare în lungime din țara noastră, reprezentantă a generației tinere într-o probă cu mare tradiție la noi, dacă este să amintim de campioanele olimpice Viorica Viscopoleanu și Anișoara Cușmir. Antrenată de Mihai Corucle, Alina este legitimată la CSM București.
 
 
Deține un record personal în aer liber de 6,78 m, reușiți anul trecut, pentru ca în sală, cea mai bună performanță să măsoare 6,74 m, stabilită în 2015.
A adunat în sipetul performanțial o mulțime de trofee și medalii internaționale. A doua la Mondialele de U18 în 2009, reușea un an mai târziu să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului la prima ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret. La Europenele juniorilor mari (U20), Alina a fost a doua în 2011, și a cincea în 2012. În 2014, la competiția continentală a seniorilor, Rotaru se clasa pe un onorabil loc șapte, pentru ca la Europenele de Tineret (U23) din 2015 să-și adjudece medalia de bronz. A fost imediat sub podium, adică a patra, la Campionatele Europene indoor de seniori, în anul 2015. Este campioană națională în aer liber, începând cu anul 2013, pentru ca indoor să obțină titlul în anii 2014 și 2016. La Jocurile Mondiale Universitare, Alina Rotaru a obținut anul trecut o superbă medalie de aur, în timp ce la Mondialele de la Londra să se claseze a 12-cea. De câțiva ani se antrenează în Germania.
La Campionatele Mondiale de sală din acest an, de la Birmingham, Alina Rotaru s-a clasat pe locul nouă, cu o săritură care a măsurat 6,41 m.
Mai multe din această categorie: Andrei Gag »
Eveniment:

Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Săritura în lungime.