Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 948

Andrei GagMedaliat cu bronz la Universiadă

Cel mai valoros aruncător din România, Marius Andrei Gag, este născut în data de 27 aprilie 1991, fiind legitimat la Clubul CSM București și antrenat de emeritul Ioan Zanfirache. Este deținătorul Recordului Național în aer liber la aruncarea greutății – 20,96 m, performanță stabilită la Pitești, în anul 2015. În sală, Andrei are un record personal de 20,89 m, reușit la Mondialele indoor de la Portland, din 2016.

Cu toate că este un atlet tânăr, Andrei are deja un palmares bogat, fiind o reală speranță a țării noastre pentru Europenele în aer liber de anul viitor, dar și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Mai exact, a ocupat locul secund la Mondialele U20, din 2010, la disc, pentru ca, în 2016, să-și adjudece medalia de argint la competiția lumii indoor a seniorilor, la aruncarea greutății. În 2016, la Cupa Europei de aruncări de iarnă, organizată în premieră la Arad, adică pe tărâm natal, Gag să se impună, tot la greutate. Probă care i-a adus și locurile 2 și 3 la Jocurile Mondiale Universitare, în 2015, respectiv, 2017. Este deținătorul titlului național indoor la greutate din 2014 și până în prezent, în timp ce, în aer liber, prima medalie de aur datează din 2013, Andrei fiind campionul României en-title. La Campionatele Mondiale de anul trecut, de la Londra, Andrei Gag a reușit un onorant loc 12.
La Cupa Europei de aruncă lungi – de iarnă, din acest an, Andrei Gag s-a clasat pe locul 6, cu o reușită care a măsurat  19,66 m.
Mai multe din această categorie: « Alina Rotaru Andreea Panţuroiu »
Eveniment:

Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Aruncarea greutăţii.