Ştiri

Florentina Marincu-Iușco: “Îmi doresc un nou rezultat bun la Cluj!”

Una dintre cele mai în formă atlete din România din acest moment este săritoarea în lungime Florentina Marincu-Iușco. Legitimată la CN Sp Cetate Deva, acolo unde este pregătită de către Nicolae Alexe, Florentina a obținut recent biletul pentru Campionatul Mondial de la Doha (Qatar) după ce a sărit 6,75 m la ediția cu numărul 12 a „Memorialului Octavian și Viorica Enescu” de la Râmnicu Vâlcea.

Clasată pe locul 8 în finala de săritura în lungime de la Campionatele Europene de sală de la Glasgow, din luna martie a acestui an, sportiva de la Deva își dorește un sezon în aer liber cât mai reușit. Iar una dintre întrecerile sale preferate din fiecare vară o reprezintă Campionatele Internaționale de Atletism ale României.
“Campionatele Internaționale ale României este o competiție importantă pentru mine, care mă poate ajuta să am un start de sezon international bun. Îmi face o mare plăcere să concurez la această competiție și îmi doresc un nou rezultat bun la Cluj”, a declarat Florentina pentru site-ul oficial al competiției.

În 2018, atleta de la CN Sp Cetate Deva a câștigat medalia de aur, cu o încercare care a măsurat 6,62 m, depășindu-le, astfel, pe Angela Moroșanu (CSM București, antrenor Linte Marius – 6,49 m) și pe Alina Rotaru (CSM București, antrenor Mihai Corucle – 6,48 m).

FLORENTINA MARINCU-IUȘCO
Club: CN Sp Cetate Deva
Antrenor: Nicolae Alexe
Data nașterii: 08.04.1996
Probă: lungime
P.B. – 6,78 m
S.B. – 6,75 m

Citeşte mai departe ...

Alin Firfirică: “Îmi doresc un public numeros la Cluj!”

Alin Firfirică, 24 de ani, este unul dintre cei mai valoroși atleți români ai momentului. Declarat anul trecut cel mai bun sportiv de către Federația Română de Atletism, Alin asteaptă cu nerăbdare sezonul în aer liber din acest an, mai ales că se va număra printre atleții care vor lua startul la Campionatele Internaționale ale României de la Cluj.

“A fost întotdeauna o plăcere pentru mine să concurez la Campionatele Internaționale ale României. Anul trecut, la această competiție am reușit să câștig proba mea cu o performanță foarte bună, de 64,40 m, rezultat prin care mi-am îndeplinit baremul pentru Campionatele Europene de la Berlin. Anul acesta s-a investit mult în această competiție. Sunt convins că vor veni mulți sportivi de renume atât din țară, cât și din străinătate. Sper să avem parte de vreme bună și îmi doresc un public numeros în tribune la Cluj, care să ne ajută să ne depășim limitele și să reușim să obținem rezultate excepționale”, a declarat sportivul de la CSA Steaua București.
Campionatele Internaționale ale României vor avea loc la Cluj, pe Cluj Arena, în perioada 7-8 iunie 2019.


Bilete la această competiție pot fi procurate accesând link-ul de mai jos:
https://www.bilete.ro/campionatele-internationale-de-atletism-ale-romaniei/


ALIN FIRFIRICĂ
Data nașterii: 03.11.1995
Probă: disc
Club: CSA Steaua București
Antrenor: Daniela Costian
P.B. – 66,22 m
S.B. – 62,12 m

Citeşte mai departe ...

Marina Baboi: “Este o plăcere să revin la Cluj în fiecare an!”

La doar 20 de ani, Marina Baboi este una dintre sportivele de viitor ale atletismului românesc. Specialistă în probele de viteză, Marina este legitimată la SCM Gloria Buzău, acolo unde se pregătește sub îndrumarea antrenoarei Doina Voinea.
Participantă în premieră anul acesta la o ediție a Campionatelor Europene de atletism în sală pentru seniori, de la Glasgow, sportiva româncă se pregătește de zor pentru sezonul în aer liber, iar una dintre întrecerile ei preferate va avea loc peste puțin timp la Cluj.

“De departe, Campionatele Internaționale de Atletism reprezint[ competiția mea internă preferată. Este o plăcere să revin la Cluj în fiecare an și să iau startul în cadrul acestui concurs, care de altfel cred cî îmi și poartă noroc. În ultimii doi ani am reușit sa câștig proba de 100 m, iar anul trecut chiar și proba de 200 m. Aștept cu nerăbdare sa iau startul din nou la Cluj, la Campionatele Internaționale ale României”, a declarat Marina Baboi pentru site-ul oficial al competiției.

ANDREEA MARINA BABOI
Data nașterii: 04.06.1999
Probe: 100 m și 200 m plat
Club: SCM Gloria Buzău
Antrenor: Doina Voinea
P.B. 100 m – 11.51 s
P.B. 200 m – 23.81 s.

Citeşte mai departe ...

Invitaţie la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României

Dragi atleţi, antrenori şi oficiali

Federaţia Română de Atletism are plăcerea să vă invite la o nouă ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României “Iolanda Balaş Soter”.

Cea de-a 64-a ediţie a celei mai vechi competiţii continentale va avea loc la Cluj Napoca în 7 şi 8 iunie 2019 şi este deschisă tuturor atleţilor seniori.

Competiţia va dispune de 38 de probe atletice (masculin şi feminin) şi se va desfăşura în sesiuni de seară.

Locaţia evenimentului este Cluj Arena, o arenă modernă care dispune de toate facilităţile necesare pentru o competiţie de nivel înalt.

Cluj Napoca, oraşul gazdă al Campionatelor este un oraş european cu o istorie de sute de ani şi cu numeroase facilităţi de petrecere a timpului liber şi de distracţie.

Vă invităm să participaţi la o competiţie de top şi să vă relaxaţi câteva zile în superbul oraş Cluj Napoca!

INFO:

Data evenimentului: 7 şi 8 iunie 2019

Ora de începere: 7PM

Locaţie: Cluj Arena Probe: 38

Deadline înscriere: 3 iunie 2019

Taxă: 70 lei per atlet, per probă

 

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Înscriere: pe site-ul fra.ro (http://www.fra.ro/inscriere-0/formular-inscriere.html)

Citeşte mai departe ...