Premiile Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României

  • Citit 2604 ori

Cluj-Napoca este gazda celei de-a 63-a ediţii a Campionatelor Internaţionale ale României, o ediţie care îşi propune să deschidă drumul Grand Prix-urilor de atletism din România.

Fondul de premiere la această ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României este de 23.400 de euro, (premii nete) premiile fiind împărţite între cele 38 de probe ale competiţiei şi premiile de performanţă.

Astfel, 28 de probe vor avea recompensat locul I cu 200 euro, locul 2 cu 150 de euro şi locul 3 cu 100 euro, ştafetele vor fi premiate cu 240 euro locul I, 200 euro locul II şi 160 euro locul III, iar sportivii clasaţi pe unul dintre cele trei locuri fruntaşe din 6 probe premium (Feminin - 400 m, Lungime, Triplu Salt; Masculin – Aruncarea greutăţii, Aruncarea suliţei, 100 m plat) vor fi premiaţi astfel: locul I 600 euro, locul II 400 euro şi locul III 200 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă conform Tabelei Internaționale de Punctaj astfel: cea mai bună performanţă a concursului 600 euro, cea de-a doua performanță 400 euro şi a treia performanţă valorică va fi răsplătită cu 200 euro.

Drumul spre o competiţie de tip Grand Prix

Ediţia din acest an îşi propune să intre pe linia marilor întreceri de atletism europene şi să demonstreze că în România se organizează concursuri atletice de înaltă valoare.

Vor fi trimise invitaţii către federaţii europene şi din afara continentului şi sunt aşteptaţi cel puţin 30 de sportivi străini. Prin fondul de premiere pus în joc, Federaţia Română de Atletism îşi doreşte atragerea unor sportivi de valoare, care să ridice valoarea competiţiei şi care, alături de sportivii români, să le ofere un show atletic spectatorilor prezenţi în tribune.

Valorizarea competiţiei se va face şi prin biletele de acces, o noutate a acestei ediţii.  Ediţia 2018 este prima ediţie din ultimii ani la care doritorii vor putea urmări întrecerile cumpărând un bilet de acces pentru una din cele două zile de concurs sau un abonament pentru amândouă zilele de concurs.  Biletele costă 20 de lei pe seară sau 30 de lei abonamentul pe două seri. Copiii au o reducere de 50%, iar copiii legitimaţi la cluburile de atletism vor intra gratuit pe Cluj Arena.

Biletele sunt puse în vânzare prin reţelele EVENTIM şi Bilete.ro şi vor putea fi achiziţionate şi în ziua concursului, de la casele de bilete de la intrarea în stadion.

„Este important să înţelegem că este un semn de normalitate şi de respect faţă de atleţi şi antrenori să începem să valorizăm concursul atletic prin plata biletelor de acces. Toate sumele încasate din bilete vor merge direct către premiile pentru sportivi. Este un cerc benefic, care permite atât spectatorilor, cât şi sportivilor să câştige. Vom reuşi încet, încet să atragem atleţi cât mai buni şi vom reuşi să ridicăm valoarea competiţiei.”  Florin Florea - Preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

În anul 2019, România intenţionează să depună candidatura Campionatelor Internaţionale ale României pentru o ediţie de tip Grand Prix Permit la European Athletics.

Ediţia din acest an este o verificare a îndeplinirii condiţiilor de candidatură, printre care se numără un fond de premiere minim, un număr de atleţi străini atraşi, spectatori în tribunele competiţiei şi reguli stricte de organizare.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)