Alina Rotaru: “Am câștigat de trei ori Internaționalele României. E un concurs drag mie!”

Alina Rotaru nu va participa în 2019 la Campionatele Internaționale ale României, dar spune că întrecerea de la Cluj are un loc special în inima ei.

Ocupantă a locului 5 în finala de la lungime din cadrul Campionatelor Europene de sală pentru seniori de la Glasgow, din luna martie a acestui an, Alina Rotaru a câștigat de trei ori Campionatele Internaționale ale României.
Legitimată la CSM București, unde este pregătită de antrenorul Mihai Corucle, Alina nu va fi prezentă în 2019 la concursul de pe Cluj Arena, dar a ținut să transmită un mesaj iubitorilor atletismului din țara noastră.

“Prima mea participare la Campionatele Internaționale a fost în anul 2010 la Constanta, unde am reușit să mă clasez pe locul patru. Acest lucru a însemnat mult pentru mine, deoarece eram încă la o vârstă foarte fragedă, iar concurența și organizarea unui concurs internațional în propria țară a reprezentat un mare impuls pentru mine. Un an mai târziu, tot la Constanța, am reușit obținerea unei medalii de bronz. În anul 2012 am obținut prima mea medalie de aur la Campionatele Internaționale din București, cu un rezultat de 6,57 m. În 2013, tot în Capitală, am urcat pe treapta a treia, cu un rezultat de 6,48 m. În anul 2014, Campionatele Internaționale se desfășoară în Cluj Napoca, unde, după un cantonament reușit în Germania, reușesc să câștig pentru a doua oară acest concurs, cu un rezultat de 6,71 m . În 2016, la Pitești, câștig pentru a treia oara Campionatele Internaționale ale României. În 2015 și 2017 nu am participat. Anul trecut, Campionatele Internaționale s-au ținut iar în Cluj Napoca unde am obținut locul al treilea, deoarece am avut o problemă medicală. Campionatele Internaționale este un concurs drag mie. Sper ca anul acesta să fie în tribune un public cât mai numeros, dornic să asiste la un spectacol de înaltă ținută al atleților români și stăini”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul oficial al competiției.

Campionatele Internaționale ale României vor avea loc la Cluj, pe Cluj Arena, în perioada 7-8 iunie 2019.

Bilete la această competiție pot fi procurate accesând link-ul de mai jos:
https://www.bilete.ro/campionatele-internationale-de-atletism-ale-romaniei/

ALINA ROTARU
Club: CSM București
Antrenor: Mihai Corucle
Data nașterii: 05.06.1993
Probă: lungime
S.B. – 6,52 m
P.B. – 6.78 m.

Etichetat cu

Media

Alina Rotaru ne invită la Internaţionalele de Atletism ale României

Campionii României ne invită la Cluj să îi vedem, să îi admirăm şi să le ţinem pumnii în cea mai frumoasă competiţie atletică internaţională din România! Astăzi, Alina Rotaru! #fra #internationale #clujarena

Publicată de Federaţia Română de Atletism pe Luni, 13 mai 2019
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)