Premii totale de 29.700 de euro în 2019 la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României

  • Citit 755 ori

La Cluj-Napoca debutează cea de-a 64-a ediţie a Campionatelor Internaţionale ale României, cea mai longevivă şi cunoscută competiţie de atletism a României.

Cei mai buni atleţi români ai momentului şi atleţi străini de valoare vor lua startul probelor de atletism în zilele de 7 şi 8 iunie 2019 pe stadionul Cluj Arena.
Competiţia are 38 de probe care vor alinia peste 300 de sportivi din 14 țări (Kenya, Kirgistan, Japonia, Qatar, Serbia, Bosnia, Ungaria, Israel, Rep. Moldova, Liban, Ucraina, Grecia, România și Turcia). Atleţii de valoare prezenţi la această ediţie promit un adevărat regal atletic spectatorilor care sunt așteptați în număr cât mai mare în tribunele modernei arene din Cluj Napoca. România va fi reprezentată la Campionatele Internaționale de Atletism de peste 250 de sportivi, iar cele mai sonore nume ce vor concura pe Cluj Arena sunt: Alin Firfirică, Rareș Toader, Petre Rezmiveș, Andreea Marina Baboi, Florentina Iușco, Anamaria Nesteriuc și Andrea Mikloș.

Fondul de premiere la această ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României este de 29.700 de euro, premiile fiind împărţite între cele 38 de probe ale competiţiei şi premiile de performanţă.

Astfel, 26 de probe vor avea recompensat locul I cu 200 euro, locul 2 cu 150 de euro şi locul 3 cu 100 euro, ştafetele vor fi premiate cu 400 euro locul I, 300 euro locul II şi 200 euro locul III, iar sportivii clasaţi pe unul dintre cele trei locuri fruntaşe din 8 probe premium (Feminin - 400 m, Lungime, Triplu Salt, Înălțime; Masculin – 100 m plat, Lungime, Disc, Suliță) vor fi premiaţi astfel: locul I 800 euro, locul II 600 euro şi locul III 400 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă conform Tabelei Internaționale de Punctaj astfel: cea mai bună performanţă a concursului 800 euro, cea de-a doua performanță 600 euro şi a treia performanţă valorică va fi răsplătită cu 400 euro.

Biletele de acces se pot achiziţiona de pe Bilete.ro şi costă 20 de lei pe seară sau 30 de lei abonamentul pe două seri. Copiii până în 14 ani intră gratuit. Biletele vor putea fi achiziţionate şi în ziua concursului, de la casele de bilete de la intrarea în stadion.

Toate informaţiile legate de istoricul, programul şi premiile competiţiei pot fi găsite pe internaţionale.fra.ro.

Despre F.R.A.
Federaţia Română de Atletism are un lung istoric, pornit în 1912 prin înfiinţarea Comisiei de atletism, alergări pe jos şi concursuri, parte a Federaţiei Române a Societăţilor Sportive. A urmat înfiinţarea Federaţiei Române de Atletism (FRA), a 19-a federaţie pe lista mondială şi afilierea la IAAF în 1923. România are numeroşi atleţi medaliaţi cu aur, argint şi bronz la Olimpiadă, Campionatele Mondiale şi Europene de Atletism şi concursuri internaţionale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)