Federația Română de Atletism felicită clubul Universitatea Cluj cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare!

  • Citit 444 ori

Universitatea Cluj, unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul românesc sărbătorește în 2019 împlinirea a 100 de ani de la înființare.

„U” Cluj a făcut parte din Club Sportiv Universitatea Cluj. Acesta a fost înființat în noiembrie 1919 la Budapesta de către Societatea Sportivă a Studenților Români Universitari din Cluj.

În fruntea clubului s-a aflat din 1920 profesorul Iuliu Hațieganu, care este considerat drept primul său președinte. Fiind semnul distinctiv al studenților clujeni, "șepcile roșii" a devenit numele de alint al echipei, nume dat de șepcile roșii purtate de studenții români din capitala Ungariei, precum și de către primii susținători ai clubului, care își etalau astfel distinctiv apartenența la ideologia de stânga.
În 1994 secția de fotbal, numită acum SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA s-a desprins din punct de vedere administrativ din clubul de sport, devenind un club profesionist de fotbal.

De-a lungul timpului, echipa ardeleană a reușit să cucerească o Cupă a României și să joace finala competiției de alte patru ori: 1934, 1942, 1949 și 2015. În campionat, cele mai bune clasări ale „șepcilor roșii” au fost un loc 2 în 1933 și un loc 3 în 1972.
Pe plan european, „U” Cluj a jucat optimi în Cupa Cupelor, sezonul 1965-1966, și a evoluat în turul I al Cupei UEFA în sezonul 1972-1973. În prezent, „U” Cluj a terminat Liga a II-a pe locul 3 și va evolua înt-o dublă de baraj cu FC Hermannstadt, pe 9 și 12 iunie, pentru promovarea în Liga I.

Acum, la ceas aniversar, în anul în care clubul ardelean împlinește 100 de ani, Federația Română de Atletism dorește să transmită Universității Cluj o viață lungă, plină de succese și o revenire rapidă în elita fotbalului românesc.

LA MULȚ ANI!

FOTO: fcuniversitateacluj.ro

Etichetat cu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)