Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 948

Agerpres

Agenția Națională de Presă AGERPRES este cea mai veche agenție de presă românească și totodată prima agenție autonomă din România.

A fost înființată în martie 1889, la inițiativa ministrului de externe Petre P. Carp, sub numele de Agenția Telegrafică a României sau Agenția Română, cu rolul de a difuza în țară un "serviciu exact și rapid a tuturor știrilor de interes general sau special".

Agenția Telegrafică a României a funcționat până la sfârșitul anului 1916, reînființarea ei având loc după Primul Război Mondial. Astfel, la 16 iunie 1921 se constituie Agenția “Orient-Radio”, “îngrijindu-se numai de interesul general și de acela al abonaților săi”.

În 1926 are loc o nouă reorganizare a agenției, când Parlamentul României decide trecerea la denumirea RADOR - Agenție de informații telegrafice. Ulterior, în anul 1949, prima agenție de presă din România devine AGERPRES.

In 1990, se înființează ROMPRES, iar șase ani mai târziu ROMPRES devine membra a Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA).

Primul site al Agenției Naționale de Presă este lansat în 1999.

Agenția Națională de Presă revine la numele de AGERPRES în iulie 2008, în urma modificării legii nr. 19/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă ROMPRES.

De-a lungul celor 124 de ani de la înființarea sa, Agenția Națională de Presă a lansat o serie de lucrări ilustrate, precum:

  • Albumul „Trei zile dintr-un veac. 7-9 mai 1999”, dedicat vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România;
  • Albumul „România și Consiliul Europei 1993-2003” în 2003;
  • Albumul „România-NATO 1990-2004”;
  • Albumul „România 20”, trilingv, lansat la Bruxelles, în 2009, cu ocazia împlinii a 20 de ani de la revoluția din decembrie 1989.

AGERPRES deține cea mai mare arhivă de fotografii din România, precum și un Serviciu Foto Intern și Extern ce oferă, în timp real, peste 1000 de fotografii.

La 17 septembrie 2013, AGERPRES devine Noul AGERPRES, fiind vorba despre un proces complex de transformare, ce cuprinde trei piloni:

  1. Orientarea către mediul online și adaptarea la tendințele din această zonă;
  2. Îmbogățirea zonei multimedia cu o platformă video interactivă;
  3. Introducerea conceptului de jurnalist complet.

Procesul de rebranding, precum regândirea strategiilor și platformelor de comunicare, reprezintă intrarea AGERPRES în rândul celor mai importante agenții de presă din lume și confirmă poziția sa de principală sursă de informații cu și despre România, pentru români și pentru întreaga lume.

Mai multe din această categorie: « TVR1 REEA »
Tip sponsor:
Partener media
Site:
http://www.agerpres.ro
Twitter:
Agerpres
Facebook:
Agerpres